sobota, 15. avgust 2009

Rogatec in Lepenatka

Izhodišče: cerkev Sv. Lenart nad Gornjim gradom.
Čas hoje: 2-3 ure na Rogatec in Lepenatko ter 1 ura navzdol do izhodišča.

Seveda sva si najprej napolnila najine čutare z vodo iz potoka  pri cerkvi Sv.Lenart. To nikoli ne izpustiva.
Po lepo markirani poti skozi gozd do kmetije   Zg.Špeh . Nato seveda prvo na vrh Rogatca. Pod vrhom, markacije vodijo bolj levo, midva pa sva za spremembo izbrala nemarkirano, kot  neko  lovsko pot desno na greben. Ker sva bila že velikokrat na Rogatcu sva želela tokrat malo drugače. Tako sva prišla na greben Rogatca (1557 m) in ugotovila, da je strm na obe strani navzdol. Pot sva si nekako izsilila, malo s lahkim plezanjem, malo skozi grmovje in lepo prišla na sam vrh in bila poplačna s čudovitim razgledom po dolinah in planinah.
Kot vedno sva gledala malce skrivnostno dolino Lučke Bele in rekla zopet bo treba iti pogledat Vodostečno jezero tam proti Korošici.
Še  spust na sedlo Kal in videla , da bivak pod Rogatcem še stoji in nato še skočila na Lepenatko(1425 m) in se izogibala kravam in bikom, ki so se v miru pasli. Za pot navzdol sva izbrala tokrat greben Lepenatke do lovske preže. Po poti je še ostalo nekaj malin, robid ter tudi grmi Volčje češnje so bili vmes. Seveda cerkev Sv.Lenart je že bila tu.