petek, 24. februar 2012

Golte-Medvedjak

Mozirska koča - sedlo Isteje - Hleviška planina - Stari stani - Medvedjak - Mozirska koča
Čas: 3.30 ure

V petkovem popoldnevu sva se odpravila pogledat koliko snega je še ostalo na Golteh. Neverjetno, kaj naredi odjuga. Spodnja planina je bila še pred tremi dnevi popolnoma prekrita s 30 cm odejo snega.

 Na vrhu se je sneg topil kot za stavo. Le še na Hleviški planini je bilo nekaj neokrnjenega južnega snega.

Malo sva hodila tja ter še dalje tja nato se spuščala po bregu nazaj in navzdol s Hleviške planine in tako dalje.....nato pa sva našla pot nazaj na Stare stane. Iz gozda in neokrnjene beline sva prisopihala naravnost na progo pod smučarsko vlečnico. Seveda v tem času ni bila več v pogonu zato sva se mirne duše spustila po njej navzdol.
 Naravnost do koče na Starih stanih. Vse mirno je bilo tam, nikjer nikogar. Kako lepo.

Do teme sva imela spet premalo časa, da bi odsmučala okoli Medvedjaka nad Tirske peči kot sva imela v planu. Zato sva krenila kar naravnost navkreber na Medvedjak. Tirske peči pa bodo zopet ostale za naslednjič. In kako dobro je to, da nikoli ne zmanjka ne idej, ne motivov; volje pa itak ne.
Proti vrhu  pa sva upočasnila najin tempo, seveda zopet zaradi čudovitih barv sončnega zahoda.
Na tej strani Golt so res prekrasni pogledi na vrhove proti zahodu: Ojstrico, Raduho ter Karavanke v ozadju.


Spet bo naju lovila tema, zato je bilo potrebno it dalje klub želji, da bi še malo ostala tu gor in meditirala v prijetnem okolju. Pa drugič, saj bova gotovo še prišla.


Te neverjetne barve, ko sončna krogla zaide za gore, me vedno znova pritegnejo in očarajo. Oranžna, roza, rumena in še vse vmesne nianse. Nikoli se jih ne naveličam.